15 Kasım 2010 Pazartesi

Kinect 'in tehlikeleri ve Playstation Move 'un kapıdaki riskleri


Daha önceki postumda gesture kontrolün tehliklerinde bahsetmiştim. Bugün Kinect le ilgili planlardan bahsedelim, Microsoft sizin oynarken elde ettiği demografik datayı reklam yönlendirmede ve ürün geliştirmede kullanabilecek. Tercih ettiğiniz oyun türleri, vücut tipiniz, hareket şekilleriniz(oturarak oynama çok hareket vs.)Microsoft'un elde edeceği datalardan bazıları, konuşmaların da analiz edildiğini düşünmek bile istemiyorum.
Sistem, iki görüntü algılayıcı(kamera veya infrared sensör) yaptığınız vücut hareketlerinin gelen görüntülerini işlemeye dayanıyor. Gesture kontrolün, geleceğin yaygın eğlence sistemleri kontrol yöntemi olacağını düşünüyorum, bir sonraki adım da büyük olaslıkla beyni dalgalarıyla kontrol olur.
Zaman varken bu tür ürünleri almamayı tercih ederek ve üzerinde konuşarak, web linkleri postlayıp, mail atarak vs. yaparak yayılmasını zayıflatıp hatta önleyebiliriz. Veya tüketiciyle öyle bir kullanım sözleşmesi yapılırki satın aldığımız ürünle elde edilen datalar bizi avlama hakkı vermez.

http://blogs.wsj.com/digits/2010/11/11/is-your-videogame-machine-watching-you/
http://www.digitaltrends.com/computing/kinects-camera-could-record-data-for-advertisers/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder